Haltenbanken

Og DA er vi i gang!

Berit og jeg har nå ankommet TICC i Tanga! Startet hjemmefra mandag morgen like før kl 07.30 og var framme i Tanga, via Doha og Zanzibar, onsdag rundt kl 11. En lang, lang reise, men også et eventyr. Vi har begynt å bli kjent og NSF har funnet ei trivelig dame for meg å dra til Afrika med! Torsdag vår første hele dag her og vi var med sykepleierstudentene til en lokal skole her i Tanga hvor de gjennomførte sårstell av små og litt større sår. I tillegg hadde de kartlegging av elevene hvor de fanget opp små og større problemer som hudproblemer, synsvansker og evt forhold i hjemmet. Dette foregikk ved hjelp av et skjema som er utarbeidet for formålet og på swahili, som er det lokale språket her i Tanzania. Studentene har vært på swahilikurs, men hadde i tillegg også med seg en tolk slik at man unngikk misforståelser underveis. Dette programmet drives av Mama Faith som er en voksen dame med enorm erfaringsbakgrunn som sykepleier.

Fredag besøkte vi studenter som bodde hos en lokal familie i en landsby ca 30 min kjøring fra TICC. De fortalte de hadde det bra og slik så det også ut. Familiens barn var vant til fremmede og kom tillitsfulle bort til oss og satte seg i fanget.

I helga har vi hatt fri og nytt det til det fulle. Årets første (og andre) bad er unnagjort. Riktig nok er temperaturen i vannet den samme som i luften, så store bragden kan det vel ikke sies å være.

Reidun har tatt med Berit og meg rundt og vist oss deler av Tanga. Det er flott at det finnes fine folk som har lokalkunnskap som de villig deler med oss nyankomne 🙂

 

Bilder vil komme når nettet er bittelitt mer stabilt enn akkurat nå 🙂

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.