Haltenbanken

På toppen av Innerdalstårnet

Den siste fjellturen i sommerferien ble en skikkelig høydare – bokstavelig talt. Innerdalstårnet ble besteget, med sine 1452 meter. Sunniva, Gro og meg tok turen denne gangen. Vi valgte å telte i Giklingdalen – dalen der turen opp til tårnet starter.

I likhet med så mange denne sommeren, fikk også vi drømmen oppfylt om en tur på toppen av Innerdalstårnet. Jeg har vært i Innerdalen flere ganger, men har ikke hatt anledning (kondis) til å komme meg på toppen før i år. For en opplevelse det ble. Vi var så heldige å ha oppholdsvær og tåka holdt seg unna så lenge vi var på toppen. På turen ned fra Giklingdalen møtte vi regnværet.

Det er en småkrevende tur å komme seg på toppen av Innerdalstårnet, men er det tørt, så er det overkommelig for de fleste som er i litt form. Om det er regn eller fuktig, så ville jeg antagelig å ventet til det var tørt, for det er et krevende terreng man må forsere.

Her er bildene fra vår tur. Trykk på et av dem for å bla deg gjennom større versjoner.

 

Per Kvalvik fra Atlanterhavsporten.no har laget en flott plakat som viser hvordan du best forserer fjellet.2 thoughts on “På toppen av Innerdalstårnet

    1. Roar Halten Post author

      Nei, enig. Den toppen skal bestiges flere ganger 🙂 Flott film, Bjørn Emil. Fikk skikkelig høydefølelsen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.